CKI en Key Club doen aan dienstverlening en leiden

Na twee jaar van virtuele ontmoetingen hebben de leiders van Circle K International (het Kiwanis-programma voor universiteitsstudenten) en Key Club International (het Kiwanis-programma voor leerlingen van het secundair onderwijs) nog maar eens een jaar van doorvoelde dienstverlening gevierd. En dat kon deze keer zowel in levenden lijve als virtueel.

De Kiwanis International Convention die in Indianapolis plaatsvond was niet het enige Kiwanis-familiefeest van het seizoen.

Key Club International Convention

Key Club-scholieren zijn van 6 tot 10 juli in Washington D.C. in de VS bijeengekomen. Ze tekenden er een serviceproject rond geletterdheid uit, namen deel aan workshops die geleid werden door scholieren en verkozen er de nieuwe leiders van Key Club International. De deelnemers werden ook vergast op een lezing van twee begeesterende keynotesprekers: Paralympisch medaillewinnaar Lex Gillette en Sal Khan, oprichter van de Khan Academy, een non-profit onderwijsplatform.

Circle K International Convention

Op de CKI Convention, die van 24 tot 27 juli plaatsvond in Austin in de Amerikaanse staat Texas, werden de leden van CKI aangemoedigd om een positieve impact te maken op de gaststad. Het nieuwe format van de bijeenkomst stelde dagelijks leiderschap en dito serviceactiviteiten in Austin centraal. Daarnaast konden de deelnemers ook educatieve workshopsessies en de immer populaire talentenjacht bijwonen. En dan was er ook nog Evan Austin, die als zwemmer drie keer aan de Paralympische Spelen heeft deelgenomen. Hij kwam er vertellen over zijn lichamelijke beperking en de bijbehorende hindernissen die hij in zijn jonge jaren heeft moeten overwinnen, en over de veerkracht die hij aan de dag heeft moeten leggen om Paralympisch goud in de wacht te kunnen slepen. De CKI-afgevaardigden verkozen ook de leden van de raad van bestuur van Circle K International voor de periode 2022-23.

Hoe kunnen mijn Kiwanis club en ikzelf helpen?

Net als de Kiwanis International Convention brengen ook deze evenementen reis- en inschrijvingskosten met zich mee, en die durven weleens een flinke drempel te vormen voor studenten. In overleg met de andere leden van je club kunnen jullie misschien instaan voor een deel van de kosten. Zo kunnen studenten van CKI en Key Club uit jouw zone in 2023 toch deelnemen aan bijeenkomsten en andere evenementen rond leiderschap.

Wat als er in mijn zone geen CKI club of Key Club is?

Dan is dat meteen een uitgelezen kans om er zelf een op te richten! Kiwanis Service Leadership Programs (SLP’s) — met niet enkel Key Club en CKI, maar ook met K-Kids voor leerlingen van de basisschool, Builders Club voor leerlingen van de middenschool en Aktion Club voor volwassenen met een handicap — bouwen via dienstverlening aan leiderschap en persoonlijkheid. De programma’s worden georganiseerd in een school of een gemeenschapscentrum en worden vaak gesponsord door een Kiwanis club of een andere middenveldorganisatie. De eerste Key Club zag in 1925 het licht, en heeft sindsdien miljoenen jongeren begeesterd om via de SLP’s van Kiwanis een leven te leiden dat is doorspekt met dienstverlening en betekenisvol is. Meer over elk programma op kiwanis.org/slp (enkel in het Engels beschikbaar).


Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s