Aspirant-leden zijn overal

Kijk eens op andere plaatsen bij u in de buurt, als u op zoek bent naar nieuwe Kiwanis-leden.

Samengesteld door ChrisMartz, directeur regio Noordoost, Kiwanis International

Linda Brinkerhoff, van de Kiwanis-club van Wooster in de Amerikaanse staat Ohio, geeft toe dat haar club geen toverformule heeft om nieuwe leden te vinden. Toch kan ze wel een aantal oorzaken noemen waarom de club de afgelopen jaren zo succesvol was.De club wierf veel nieuwe leden door ook te zoeken op minder voor de hand liggende plaatsen in de buurt en daar mensen uit te nodigen.Hieronder ziet u een paar ideeën die u ook voor uw club kunt gebruiken:

Ga terug naar het sponsorbedrijf – De club in Wooster bekeek de lijst met leden die de afgelopen vijf jaar hadden opgezegd, en hun werkgevers.De huidige leden gingen naar het bedrijf waar het oud-lid werkte.Als die persoon nog steeds bij dat bedrijf werkte, stuurde de club diegene een uitnodiging om terug te komen.Als dat niet het geval was, ging de club ervan uit dat het bedrijf, dat immers voorheen iemand had gesteund, nu bereid zou zijn om dat opnieuw te doen. Het bedrijf werd gevraagd wie goede kandidaten zouden zijn om lid te worden.

Zoek in de krant naar publiciteitstrekkers– Als er een artikel of foto in staat over iemand die iets bijzonders voor kinderen heeft gedaan, stuurt de club die persoon daarvoor een bedankbrief en informatie over wat het clublidmaatschap inhoudt.

Leden en bestuursleden van andere organisaties –Het lukte de Kiwanis-club nieuwe leden te werven door de huidige leden te vragen om belangrijke leden of bestuursleden van andere vrijwilligersorganisaties die ze hadden ontmoet, uit te nodigen.

Andere leidinggevenden en vrijwilligers –Het afgelopen jaar nodigde de club een vader uit die de leiding had bij het ontwerpen en het inzamelen van geld voor een nieuw speeltuintje.Ledenwerving houdt in: geschikte aspirant-leden opsporen en benaderen.

Plaatselijke bestuurders –De club in Wooster heeft al een burgemeester als lid, en sinds kort ook een districtsambtenaar.Een clublid was gewoon op haar af gestapt en had haar gevraagd een bijeenkomst bij te wonen als gast.Dat deed ze, en na afloop van de bijeenkomst vulde ze haar lidmaatschapsformulier in.

Organisaties voor kinderen –Stuur brieven naar directeuren en/of bestuursleden, vertel hen over de missie van Kiwanis en wat de club betekent voor de plaatselijke jeugd.Ze zijn al lid van een organisatie die zich inspant voor kinderen; wellicht zijn ze ook geïnteresseerd in Kiwanis.Nodig ze uit voor een bijeenkomst.U kunt Kiwanis ook bij hen onder de aandacht brengen door hen te vragen als spreker bij een clubbijeenkomst. Daar kunnen ze vertellen over de missie van hun organisatie en u kunt hen uitnodigen om bij Kiwanis te komen.

Vergeet niet bij te houden wie u hebt uitgenodigd, wanneer u contact met hen hebt gehad en wanneer u hen opnieuw wilt benaderen.


 

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s