Voedsel schenken

Voedsel is een basisbehoefte, maar wereldwijd leven miljoenen gezinnen in voedselonzekerheid. Gelukkig kunnen de leden van Kiwanis soelaas brengen.

Van Colombia tot Japan, en van Nepal tot de Verenigde Staten … overal ter wereld staan de leden van Kiwanis paraat om de honger te helpen bestrijden.


COLOMBIA
De Kiwanis Club van Granada Meta schonk hamburgers, sandwiches, groenten en meer dan 2.000 mondkapjes aan hulpbehoevende gezinnen. De 12 leden van de Kiwanis Club van Puerto Santander gingen boodschappen doen voor de oudere inwoners van de stad. En de Kiwanis Club van Sol y Mar deelt wekelijks zo’n 100 maaltijden uit onder de daklozen.

JAPAN
De Kiwanis Club van Wakayama schonk 170 kilo rijst aan een kindertehuis, een cafetaria en twee non-profitorganisaties. De Kiwanis Club van Matsue bracht koppen instantnoedels en snacks naar een voedselbank. En de Kiwanis Club van Kyoto organiseerde een kookles waarin alleenstaande moeders en hun kinderen samen voedzame maaltijden leerden te bereiden.

NEPAL
De Kiwanis Club van Kathmandu Sunshine bracht een meisje van 15 met autisme een taart om haar zo een bijzondere verjaardag te schenken. Ter gelegenheid van het 106-jarige bestaan van Kiwanis International – op 21 januari – bracht de club ook voedsel naar weeskinderen.

PANAMA
Als gevolg van de pandemie konden 24 gezinnen met kinderen met hersenverlamming geen inkopen meer doen. De Kiwanis Club van Panama schonk hun droge voeding, medicijnen en wegwerpluiers. De club bundelde ook de krachten met de Kiwanis Club van Panama Canal en samen schonken ze 240 blikken melk voor baby’s. En de Kiwanis Club van Las Claras laat elke maand meer dan 100 kinderen en hun gezinnen aanschuiven aan de ontbijttafel.

VERENIGDE STATEN
In Virginia kreeg de shop van de Kiwanis Club van Staunton een nieuwe bestemming als voedselverdeelpunt. En in Florida gebruikte de Kiwanis Club van Lady Lake een beurs van het Kiwanis Children’s Fund om gezinnen voedsel, papierwaren en hygiëneproducten te bezorgen.


Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s