BLIK ALVAST VOORUIT NAAR VOLGEND SCHOOLJAAR

Het is nooit te vroeg om na te denken over hoe je samen met je club de kinderen ook volgend schooljaar kunt helpen.

Heb je dat ook gehoord? Dat klonk als een collectieve zucht van opluchting die miljoenen ouders, leraren en leerlingen wereldwijd slaken nu ze opnieuw een schooljaar hebben afgerond tijdens de pandemie. Maar rust roest, en daarom maken we alvast plannen voor volgend schooljaar. Hoe kan jouw Kiwanis-club helpen? Hieronder vind je alvast een paar ideetjes.

  • Neem ongeveer een week voor de schooldeuren weer openzwaaien contact op met de scholen in je gemeenschap om serviceprojecten te plannen waarin de leerlingen centraal staan, met inbegrip van eventuele Service Leadership Programs die je club sponsort. Zorg ervoor dat de directeur mee aan boord is en laat niets aan het toeval over opdat de clubs zouden slagen in hun opzet.
  • Ga na of een school bijzondere behoeften heeft. Neem rechtstreeks contact op met de scholen of probeer eventueel te achterhalen wie de voorzitter van de ouderraad/schoolraad is. Tijdens de pandemie kunnen de lijsten met schoolbenodigdheden veranderd zijn en misschien kunnen de Kiwanis-clubs wel helpen.
  • Vraag naar de maaltijdbehoeften. Veel leerlingen komen in aanmerking voor gratis of goedkopere schoolmaaltijden. En veel anderen eten niet goed als ze niet op school zijn. Misschien kun je leerlingen die dat nodig hebben een rugzak vol gezond voedsel naar huis meegeven. Je kunt ook voedsel schenken dat op school of op een andere plek kan worden opgehaald. Of overweeg geld te doneren voor leerlingen die de maaltijden niet kunnen betalen.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s