6 MANIEREN WAAROP JE IEMANDS MENTOR KUNT ZIJN

Help jij al leerlingen op weg naar het hoger onderwijs of naar een loopbaan? Nee? Dan is dit misschien wel een goed moment om daarmee te beginnen. 

Elk jaar zijn er leerlingen die wat graag hulp zouden krijgen van een Kiwanis-lid terwijl ze zich voorbereiden op het hoger onderwijs of hun eerste stappen op de arbeidsmarkt wagen. Hieronder vind je alvast een paar manieren waarop je hun die hulp kunt bieden.

  • Lees de essays van leerlingen na en stel verbeteringen voor. 
  • Geef jezelf op als referentie voor leerlingen die aan een hogeschool of universiteit gaan studeren of die zich op de arbeidsmarkt begeven. 
  • Word de mentor van iemand die in jouw beroepssector werkt of graag wil werken. 
  • Spreek met jongeren over je loopbaan. 
  • Neem deel aan gesimuleerde sollicitatiegesprekken zodat jongeren kunnen wennen aan de procedure. 
  • Breng jongeren in contact met volwassenen die graag mentor willen zijn.

Deanna Fisher, CKI-lid aan de University of Windsor in de Canadese provincie Ontario, heeft haar succes naar eigen zeggen voor een groot deel te danken aan de Kiwanis-leden die er altijd voor haar zijn geweest. 

“Toen ik in de middelbare school zat, had een aantal Kiwanis-leden het over loopbaantrajecten. Ze brachten me ook in contact met anderen die gestudeerd hadden aan onderwijsinstellingen waarop ik mijn oog had laten vallen”, aldus Fisher. “De adviseurs van mijn club stelden voor aanbevelingsbrieven te schrijven. In het hoger onderwijs hebben de leden van Kiwanis heel wat tijd en werk geïnvesteerd in mijn professionele groei en ontwikkeling: ze hebben mijn cv tegen het licht gehouden, en ze hebben me geholpen met sollicitatiegesprekken en mijn zoektocht naar werk. Ik ben gegroeid als student, als leider en als mens, en dat heb ik grotendeels te danken aan mijn relatie met de Kiwanis-leden. 

Ik zie ernaar uit om lid te worden van Kiwanis wanneer ik mijn Service Leadership Program heb afgerond, zodat ik een impact kan hebben op het leven van de jongeren, net zoals Kiwanis dat voor mij heeft gedaan.” 


Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s