PROJECTEN MET DIEREN

Dieren bieden de Kiwanis Clubs creatieve manieren om kinderen te helpen en geld in te zamelen.

In het Canadese Ontario heeft de Seaway Kiwanis Club van Sarnia-Lambton in 1964 een kinderboerderij geopend.

“Ik denk niet dat de Kiwanis-leden toen beseften wat voor een schat ze aan de stad hebben geschonken”, aldus Donna Kelso, die vroeger voorzitter van de club was en tegenwoordig zetelt in de bestuurscommissie van de kinderboerderij. “Wie de kinderboerderij wou bezoeken, hoefde niet te betalen, en ze is nog altijd gratis toegankelijk.”

Tegenwoordig is de Sarnia Animal Farm een partnerschap tussen de club, de stad en de Humane Society, die intussen al vijf jaar mee instaat voor de verzorging van de dieren. De Seaway Kiwanis Club neemt dan weer de kosten en het onderhoud op zich.

Dankzij de betrokkenheid van de club wordt het gezinslidmaatschap aantrekkelijk voor de gemeenschap. Zo heeft de Kiwanis Club er sinds oktober al 11 nieuwe leden bij.

“Zodra je over de kinderboerderij begint, zijn ze overtuigd”, vertelt Kelso.

Harten winnen met hoeven
Tijdens het schooljaar 2018-19 hebben leden van de Builders Club in Taylorville in de Amerikaanse staat Illinois geld ingezameld voor een plaatselijke organisatie die minipaarden inzet voor therapeutische doeleinden.
Het partnerschap met Heartland Hoofs bracht meer dan US$ 2000 op. Met dat geld werden, onder andere, voer, hooi en verzorgingsmateriaal aangekocht. De club trok zelfs samen met de paardjes naar een verzorgingstehuis.

Opvang en ondersteuning
In maart heeft de Kiwanis Club van Tysons in de Amerikaanse staat Virginia het plaatselijke opvangtehuis geholpen met een kleinschalig, leuk project: de leden kwamen virtueel bijeen op Zoom en maakten samen speeltjes voor dieren. De Kiwanis-leden kregen het gezelschap van de Kiwanis Capital Legacy e-Club en maakten speeltjes voor honden en konijnen en dekentjes om weg te schenken.
De club van Tysons heeft een aantal van de werkstukjes op zijn Facebookpagina gepost. Wie zelf aan de slag wil gaan, vindt er ook de instructies en het lijstje met benodigdheden.


Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s