HOOP VERSPREIDEN IN OEGANDA

Vorig jaar hield de pandemie bijzonder zwaar huis in bepaalde regio’s van Oeganda. De Kiwanis-leden hebben er de krachten gebundeld om meer noodlijdende gezinnen te kunnen helpen.  

Toen covid-19 in 2020 in alle hevigheid toesloeg in Oeganda, is de Kiwanis Club van Wakiso zo vlug mogelijk begonnen met de verdeling van voedsel en basisbenodigdheden in de dorpen in de buurt van Wakiso. Maar ze wisten ook dat ze meer moesten doen. De handelszaken sloten de deuren. Het openbaar vervoer viel stil. Ouders verloren hun baan, en veel mensen kwamen in het ziekenhuis terecht.

“De Kiwanis Club van Wakiso wist dat veel kinderen in Oeganda hulp nodig hadden, maar alleen konden ze het niet aan”, vertelt Albertcook Isingoma, voorzitter van de Kiwanis Club van Nakawa in Kampala. “Als verkozen voorzitter van de club van Wakiso kreeg ik de vraag om de oprichting van de Kiwanis Club van Nakawa in goede banen te leiden om zo Kiwanis-leden naar verschillende delen van het land te kunnen uitsturen.” 

De Kiwanis Club van Nakawa in Oeganda is opgericht in februari 2020. Dankzij een beurs van het Kiwanis Children’s Fund kon de club al in mei gezinnen helpen. Dit zijn een paar van de projecten die de leden tegen het einde van het jaar tot een goed einde hadden gebracht: 

  • Om de Kiwanis One Day 2020 te vieren, nam de club vijf nieuwe leden op en trokken de leden de gemeenschap in. Zo bezochten ze de kraamafdeling van het Naguru Hospital, een weeshuis voor meisjes en een tehuis voor kinderen en senioren. Ze gingen er niet alleen langs bij de bewoners, maar schonken ook basisbenodigdheden, voedsel, noem maar op. 
  • In augustus brachten clubleden een bezoek aan kinderen in de grootste sloppenwijk van Kampala. De leden schonken er basisbenodigdheden, leerden de kinderen hoe ze een veilige omgeving konden creëren, en maakten er kennis met wezen en weduwen die door de pandemie waren getroffen.
  • In december organiseerden clubleden een evenement in het Budondo Health Centre in Jinja in Oeganda. De leden van de gemeenschap en vrijwilligers van Kiwanis doneerden bloed aan de bloedbank van het Budondo Health Centre en hielpen het Budondo Maternity and Children’s Hospital. De Kiwanis-leden wezen de gemeenschap ook op het belang van een goede hygiëne en goede gezondheidszorgpraktijken en drukten de mensen op het hart waakzaam te blijven tijdens de pandemie. 

De Kiwanis Club van Nakawa in Oeganda is niet van plan om het rustiger aan te gaan doen. Zelfs niet voor een pandemie.


Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s