De (Kiwanis-)dingen die we het liefst doen

Als Kiwanis-lid heb je veel om van te houden.

Pups, baby’s, sport en boeken … Dat zijn maar een paar dingen waar de Kiwanis-leden naar eigen zeggen van houden. In deze prachtige, diverse wereld is er ontzettend veel om van te houden, toch? Zoveel om te vieren ook! 

Ook jij houdt waarschijnlijk wel van baby’s. En van pups. (En ja, we weten het ook wel: niet iedereen sport zichzelf graag in het zweet!) Je had het vast al wel geraden, maar je houdt al van veel dingen die ook op de lijstjes van andere Kiwanis-leden staan.  

We houden ook van veel aspecten van Kiwanis zelf. Er is namelijk heel veel om van te houden! Als je het ons vraagt, is Kiwanis de beste serviceorganisatie ter wereld. En daar zul je het vast mee eens zijn.

Hieronder lees je wat we zo geweldig vinden aan Kiwanis, en waar ook jij waarschijnlijk zo van houdt (of zou moeten houden)! 

SERVICE
Laten we het zeggen zoals het is: waarschijnlijk ben je lid van Kiwanis omdat je, net als wij, anderen gewoonweg graag helpt. Het geeft je energie. Het zet je ertoe aan ‘s morgens op te staan en eropuit te trekken om iemands leven beter te maken. Dienstverlening maakt de kern uit van wat je doet – van wat we allemaal doen – om kinderen en gezinnen wereldwijd gelukkiger, gezonder, beter opgeleid en meer geliefd te maken.  

ONDERWIJS
De pandemie heeft veel mensen bezorgd en onzeker gemaakt. Maar de voorbije twee jaar verliep het leven wat langzamer en zo konden we misschien een boek lezen, een nieuwe taal leren, een onlinecursus volgen of een nieuwe hobby uitproberen. 

Bijleren is cool! Wereldwijd verrijken de Kiwanis-leden het leven van kinderen door hun leermogelijkheden aan te bieden. Ze leggen gemeenschappelijke tuinen aan, spelen samen theater, brengen een bezoekje aan de zoo, noem maar op.

GEMEENSCHAP
De gemeenschap kan verder gaan dan je eigen Kiwanis Club. Denk maar eens aan al die mensen die je dankzij Kiwanis hebt leren kennen en met wie je nog altijd contact houdt. En dan hebben we het ook over de mensen in je gemeenschap die je hebt geholpen of met wie je hebt samengewerkt. 

Vriendschappen kunnen zelfs je eigen afdeling en district overstijgen. Als je Congressen bijwoont of ervoor zorgt dat een lid van een Service Leadership Program eraan kan deelnemen, heb je zo nieuwe vrienden gemaakt. Als je ooit al aanwezig was op een Congres, dan weet je dat daar iets magisch gebeurt: de wereld wordt kleiner. Een land als Nepal, bijvoorbeeld, is ineens niet meer zo ver weg of zo onbekend als je kunt zeggen: “Ik heb een vriend in Nepal!”  

De meeste dingen in het leven zijn eindig. Maar onze Congressen kunnen wel een leven lang effect hebben. Onze dienstverlening kan iemands leven voorgoed verbeteren. En de dingen die we leren kunnen ons – voorgoed – ten goede veranderen.  

En dat zijn de Kiwanis-dingen waar we het meest van houden. En jij waarschijnlijk ook!


Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s