Hoogtepunten van de conventie

Geniet mee van de onvergetelijke momenten van de Kiwanis International Convention 2022 die vorige maand in Indianapolis in de Amerikaanse staat Indiana heeft plaatsgevonden!

Meer dan 2500 Kiwanis-leden uit om en bij de 30 landen uit de vier windstreken zijn van 8 tot 11 juni bijeengekomen op de Kiwanis International Convention 2022 om nog maar eens een jaar dienstverlening aan kinderen en gemeenschappen te vieren. De Kiwanis-leden luisterden er naar baanbrekende sprekers die het hadden over wetenschappen en onderwijs, verkozen de nieuwe leiders van Kiwanis en hernieuwden hun engagement om nog meer kinderen in hun gemeenschap te helpen. Sommige leden waren in levenden lijve aanwezig in Indianapolis, anderen volgden de bijeenkomst van thuis uit.

Een van de sprekers was dr. Mae Jemison, de eerste vrouw van kleur die in de ruimte was. Ook Jimmy Casas was van de partij. Dankzij zijn leiderschap en zijn streven naar een cultuur van uitmuntendheid werd zijn middelbare school door Newsweek en U.S. News & World Report uitgeroepen tot een van de ‘Best High Schools’ van het land. Maar dat was nog lang niet alles. De thema’s van de lezingen gingen van de ontwikkeling in de vroege kinderjaren, over fundraising voor goede doelen, tot diversiteit, gelijkheid en inclusie. Daarmee kregen de deelnemers de tools aangereikt waarmee ze een nog grotere positieve impact op de kinderen wereldwijd kunnen hebben.

De afgevaardigden stemden over herzieningen van de statuten van Kiwanis International en verkozen de raad van bestuur van Kiwanis International voor 2022-23. Bert West van het District Rocky Mountain wordt de voorzitter van Kiwanis International voor 2022-23. Andere verkozen leiders voor 2022-23 zijn verkozen voorzitter Katrina Baranko van het District Georgia en vicevoorzitter Lee Kuan Yong van het District Malaysia. Daarnaast zijn er ook drie trustees uit de regio United States and Pacific Canada verkozen tot lid van de raad van bestuur: Steven R. Ingram van het District Indiana, Gary Jander van het District California-Nevada-Hawaii, Jackie Sue McFarlin van het District Pacific Northwest. Andere nieuwe aanwinsten van de raad van bestuur zijn Vincent Salembier van het District Belgium-Luxembourg en Trinidad “Toto” Panimtuan Gonzales van het Filipijnse District Luzon. Salembier werd in mei verkozen tijdens de Kiwanis International-Europe Convention. Gonzales werd verkozen op de Kiwanis Asia Pacific Convention in april.

Tijdens de conventie kondigde het Kiwanis Children’s Fund de oprichting aan van de Dr. Wil Blechman Fellowship als eerbetoon aan de voorzitter voor 1990-91 van Kiwanis International. Clubs of personen die 2500 USD aan het Kiwanis Children’s Fund schenken krijgen het lidmaatschap toegekend.

De deelnemers aan de conventie trokken een avondje naar Victory Field, de thuishaven van baseballteam Indianapolis Indians waar Peter Mancuso, voorzitter voor 2021-22 van Kiwanis International, de openingsworp voor zijn rekening mocht nemen. Voor de aanwezigen op het Celebrating Kiwanis Gala was het dan weer genieten van het optreden van Broadway-acteur Michael Cavanaugh.

Noteer alvast 21 tot 24 juni 2023 in je agenda, want dan vindt de Kiwanis International Convention 2023 plaats in Minneapolis in de Amerikaanse staat Minnesota.


Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s