Film zegt meer dan 1000 woorden

Photo 15-06-2017, 6 15 32 AM (4)

Het filmpje over het leesproject op de Bahama’s verspreidt zich via de sociale media.

Eén op de vier volwassenen op de Bahama’s kan de glanzende brochures en de verleidelijke websites, die miljoenen toeristen naar dit Caribische paradijs lokken, niet lezen. Zelfs in Nassau, de groeiende, kosmopolitische hoofdstad, en een van de slechts 116 steden ter wereld die genomineerd zijn voor het UNESCO-netwerk van creatieve steden, kan tien procent van de volwassenen zijn kinderen niet voorlezen.

Deze cijfers zijn onaanvaardbaar voor de Kiwanis-club van Fox Hill, Oost-Nassau. De club heeft de taak op zich genomen om iets te doen aan het analfabetisme in de omgeving.  Een paar jaar geleden gingen Kiwanis-clubs in en rond Nassau de strijd aan met het analfabetisme met het project Lezen in het Park.

Photo 15-06-2017, 6 15 32 AM (5)

Toen de club uit Fox Hill zich in april van dit jaar aansloot bij het project, wilden de leden er meer bekendheid aan geven. Aansluitend op een evenement dat onlangs werd gehouden, maakten ze een filmpje om het project te promoten via WhatsApp en andere sociale media.

“Beeld zegt vaak meer dan woorden,” zegt Johnny Orville, de president van de club. “We vonden dat we met een filmpje over ons leesproject beter konden laten zien dat de kinderen van de wereld ons aan het hart gaan.”

Via de hashtags #kidsneedkiwanis, #readersmakeleaders en #readingrocks laat de club beelden zien van meer dan 80 kinderen die geconcentreerd zitten te kleuren, aandachtig zitten te luisteren naar een verhaal dat wordt voorgelezen en gretig de hamburgers en hotdogs aannemen die de vrijwilligers van Kiwanis uitdelen.

Photo 15-06-2017, 6 15 35 AM (3)

Photo 15-06-2017, 6 15 33 AM (1)

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s