Ver van huis, maar toch een beetje thuis

update-1-7-20-switz1a.png

Het leven in een vluchtelingenkamp is iets minder gestrest in een huis dat geschonken is door Zwitserse Kiwanis-leden.

Tekst: René Rommel

Dankzij de steun van de Kiwanis-club van Gaiserwald-Tannenberg heeft een Syrisch gezin nu een nieuw onderkomen in de Iraakse stad Erbil.

Vanwege aanvallen door Isis en de herovering van grondgebied wonen er nu meer dan 1,5 miljoen vluchtelingen, waaronder bijna 1 miljoen kinderen en jongeren, in vluchtelingenkampen in de Koerdische regio. Er is geen vooruitzicht op een snelle terugkeer naar huis.

Veel van de tenten waarin de vluchtelingen wonen, zijn al vijf jaar oud en moeten worden vervangen om bestand te zijn tegen de extreme weersomstandigheden in de regio. De Kiwanis-club van Gaiserwald-Tannenberg vervangt de tenten en bouwt kleine huisjes voor de gezinnen, mede dankzij particuliere giften. Daarmee levert de club een belangrijke bijdrage aan een humaner leven in de kampen.

De club ondersteunt een grootschalig project van de rooms-katholieke kerk in Koerdistan. Andreas Mestka, een Kiwanis-lid uit Gaiserwald-Tannenberg, was aanwezig toen het nieuwe huis aan het gezin werd overgedragen.


 

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s