Muziek en een komiek

update-2-4-20-FR-concert-smain-600
De Franse komiek Smaïn

Hoe kan het dat de beroemde Franse komiek Smaïn zijn trein miste? Misschien hadden de Kiwanis-leden uit Laval er iets mee te maken …

De Wijn- en Productenexpo, die voor de 20e keer wordt gehouden, vormt een oude traditie voor de Kiwanis-club in de Franse plaats Laval. Maar het afgelopen jaar zorgde een concert met een populaire komiek en een talentvolle dirigent ervoor dat het uithangbordproject van de club nog meer aandacht trok.

Smaïn, een van Frankrijks topkomieken, was de verteller bij de opvoering van “Peter en de wolf” en “Het carnaval der dieren”, onder leiding van Philippe Dalarun, voorzitter van de Europese vereniging van conservatoria. Aanwezig waren 700 gasten en 200 speciale gasten: kinderen met een beperking.

“Smaïn reist sinds een paar door Frankrijk als verteller bij deze twee musicals,” zegt Michel Lemeunier, de secretaris van de club. “Verschillende Kiwanis-clubs toonden belangstelling voor de mogelijkheid van een ‘tournee’ langs Franse clubs, met Smaïn als ‘ambassadeur’ van de campagne tegen zeldzame ziekten van het district Frankrijk-Monaco.”

De komiek stond welwillend tegenover het idee. Hij schreef: “Ja, ik ben geïnteresseerd. Op meerdere manieren zelfs, want alles wat met de jeugd te maken heeft, ligt me na aan het hart.”

“De club van Laval nam het voortouw. Er werd een concert op hoog niveau samengesteld voor de kinderen, wat tegelijkertijd publiciteit opleverde voor de club en onze activiteiten,” zegt Loïc Lucas, president voor het seizoen 2018-2019. “Het concert was een enorm succes.”

Het publiek reageerde zo enthousiast, dat Smaïn zijn geplande terugreis naar Parijs uitstelde om na het concert met de kinderen te kunnen eten en foto’s te maken.

“We kregen een e-mail van Smaïn,” vertelt Lucas. “Hij schreef: ‘Heel erg bedankt. De diepgaande menselijke en broederlijke ontmoetingen die ik had, zijn voor mij waardevolle herinneringen.”


 

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s