Ideeën verzamelen voor online vergaderingen

Dat er momenteel geen fysieke bijeenkomsten worden gehouden, mag geen beletsel zijn om toch leden te werven. Hier zijn een paar ideeën om mensen, al dan niet uit de buurt, uit te nodigen om lid van Kiwanis te worden.

Dat uw club nu online bijeenkomt, betekent niet dat u geen gasten kunt uitnodigen of aan ledenwerving kunt doen. Hier zijn een paar ideeën om leden te werven zonder ze persoonlijk te ontmoeten:

  • Spreek uw erkenning uit voor leden die gasten uitnodigen voor online bijeenkomsten. U zou de naam van dat clublid en de gast op een speciale dia kunnen vermelden. Geef het lid een moment de tijd om de gast te introduceren.
  • Bekijk of het gebruik van sociale media door de club beter kan. Veel mensen besteden uren aan sociale media op hun mobiele apparaten. Zorg dat uw club opvalt door de juiste hashtags te gebruiken.
  • Zoek samen met de penningmeester van de club naar middelen om leden te kunnen werven via plaatselijke kranten en sociale media. Nu de lockdown nog wel even doorgaat, zijn mensen vaker online en besteden ze meer tijd aan het lezen van huis-aan-huisweekbladen.
  • Benader de gemeente en andere instanties (burgemeester, brandweer, politie, raadsleden enz.) en vraag of er behoefte is aan hulp bij vrijwilligerswerk voor kinderen tijdens de anderhalvemeter-maatregelen.
  • Benader oud-leden. Misschien hebben ze behoefte aan contact, nu ze thuis zitten. Vraag een oud-lid om deel te nemen aan een virtuele vergadering om te horen waar de club mee bezig is.
  • Nodig een gastspreker uit bij een clubbijeenkomst, of een aantal deskundigen voor een paneldiscussie. Neem na afloop contact op met de gasten of de panelleden en vraag of ze lid van Kiwanis willen worden.

 

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s