Ideeën voor vergaderingen, voor een bloeiende club!

Meer deelname, een gevarieerdere agenda, brainstormen en nog veel meer!

Formuleer uw doel (opnieuw). Wat wil uw club betekenen voor de gemeenschap? Wat wilt u bereiken op de lange termijn?

Denk na over ledenwerving. Wie zou er lid willen worden van Kiwanis? Met wiens vaardigheden, netwerk en ervaring zou uw club nog slagvaardiger kunnen worden? Stel een lijst op van mensen die u kunt uitnodigen voor het volgende vrijwilligersproject of de volgende clubbijeenkomst.

Nodig oud-leden en gasten uit. Nu er meer mensen thuis werken en veel activiteiten zijn geannuleerd, zou u oud-leden kunnen uitnodigen en opnieuw laten kennismaken met de activiteiten van uw club. Ook kunt u sprekers vragen die al eens eerder geweest zijn, partners uit de gemeenschap en vrienden van uw Kiwanis-club.

Evalueer uw vrijwilligersprojecten. Maak tijd vrij om projecten nieuw leven in te blazen. Misschien moet u stoppen met een paar projecten om meer tijd en middelen te kunnen besteden aan andere? Wellicht is het tijd voor een nieuw project, dat beter past bij de huidige omstandigheden.

Vraag de leden hoe ze over de club denken. Dit is een goed moment om een tevredenheidsonderzoek onder leden te houden. Neem een voorsprong op de toekomst: bespreek welke veranderingen u kunt doorvoeren als de bijeenkomsten en projecten weer op de normale wijze kunnen worden gehouden.

Maak gebruik van online vergadertools zoals Zoom. Een online vergadering is iets totaal anders dan vergaderen tijdens een maaltijd of met een groep mensen rond de tafel. Hier zijn een paar suggesties voor een online agenda:

  • Nodig een spreker uit.
  • Doe aan uitwisseling tussen clubs! Welke clubs in uw divisie, district of de rest van de wereld vergaderen nog meer online? Vraag of u virtueel op bezoek mag komen.
  • Plan een virtueel vrijwilligersproject.
  • Zorg dat de reguliere clubzaken voor september ingepland zijn. Denk na hoe u verkiezingen, correspondentie, nieuwsbrieven en dergelijke ook in de toekomst online kunt organiseren.
  • Stel u op de hoogte van activiteiten in uw divisie of district en stel voor om samen te werken. Nodig de districtsgouverneur, luitenant-gouverneur of districtssecretaris uit als spreker tijdens een clubvergadering.
  • Nodig personeel van een plaatselijke school uit. Vraag hen om te vertellen over belangrijke zaken waar de leerlingen mee te maken krijgen als de scholen weer opengaan, en wat uw club nu al kan doen om daar te zijner tijd bij te helpen.
  • Nodig een gymnastiekleraar of fysiotherapeut uit om rek- en strekoefeningen, yoga of ontspanningsoefeningen te geven.

Houd de kameraadschap en het vrijwilligerswerk die bij Kiwanis horen levend! Veel plezier. Wees creatief.


 

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s