DE WINNAAR IS …

Wij feliciteren de winnaar van de Speeltuinwedstrijd 2020!

Het duurt niet lang meer, dan hebben kinderen met en zonder beperkingen in Worthington (in de Amerikaanse staat Minnesota) een inclusieve speeltuin in het plaatselijke park – de enige speelplaats in zijn soort in deze stad met 13.000 inwoners.

Dit speeltuinproject heeft de prijs van de jaarlijkse Speeltuinwedstrijd gewonnen, gesponsord door Kiwanis International en Landscape Structures Inc. De prijs voor deze inzending van de Early Risers Kiwanis-club in Worthington bestaat uit speeltuintoestellen ter waarde van 25.000 dollar.

“Echt waar? Je meent het niet!” Dat riep Loreena Luetgers uit, lid van de Early Risers Kiwanis-club in Worthington, toen ze hoorde dat haar club had gewonnen. Ze klapte in haar handen en stak beide vuisten in de lucht. “Bedankt! Ik geloof dat ik moet huilen.”

De club had in de gemeenschap steun verworven voor het project, onder meer financiële hulp van een inwoner die als kind polio had gehad en nog wist hoe buitengesloten hij zich voelde als hij andere kinderen zag spelen. Bij de inzending van de club stond vermeld dat deze inwoner had aangeboden de speeltuintoestellen gratis te vervoeren met zijn eigen transportmiddelen.   

Ook het parkbeheer in Worthington, de gemeenteraad, de kamer van koophandel en een revalidatiecentrum bieden hulp aan. Volgens de plannen worden de speeltoestellen geïnstalleerd op de eerstvolgende Kiwanisdag, 24 oktober 2021. Het is de bedoeling dat de bouwwerkzaamheden beginnen op 1 april volgend jaar, tegelijk met de bouw van nieuwe toegankelijke toiletten.   

Andrew Sloan, van de club in Barron (Wisconsin) die de Speeltuinwedstrijd vorig jaar won, was dit jaar de jury. “Van alle inzenders had deze club de duidelijkste visie,” vertelt hij over de inzending van Worthington.   

De speeltuintoestellen worden beschikbaar gesteld door Landscape Structures Inc., een partner van Kiwanis International. Deze twee organisaties sponsoren de Speeltuinwedstrijd al zeven jaar. Elk jaar gaat de prijs, bestaande uit speeltuintoestellen, naar de Kiwanis-club die deze het meest nodig heeft én die een uitgewerkt plan heeft voor fondsenwerving, aanleg en onderhoud.   

De Speeltuinwedstrijd werd voor het eerst gehouden in 2013. Hij was bedoeld als stimulans voor Kiwanis-clubs om te zorgen voor meer speelmogelijkheden en speelplaatsen in hun gemeenschap, ook voor toekomstige generaties.Kiwanis International is een wereldwijde organisatie van clubs waarvan de leden zich inzetten voor hulp aan de kinderen van de wereld. Het kantoor van Kiwanis International is gevestigd in Indianapolis in de Amerikaanse staat Indiana.


Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s