OP KAMP MET KIWANIS

Wereldwijd laten de kampen van Kiwanis kinderen kennismaken met het buitenleven.

Op kamp mogen kinderen niet alleen gewoon kind zijn, ze ontwikkelen er ook waardevolle nieuwe vaardigheden, zoals leiderschap en teamwork, en ze leren er het vrije buitenleven te waarderen. Van de noordwestkust van de Stille Oceaan in Amerika over Zwitserland tot Roemenië … er is keuze te over. 

Sinds de jaren 1930 vormt het Mt. Hood Kiwanis Camp in Oregon – een initiatief van de Montvilla Kiwanis Club – een ongedwongen omgeving voor kinderen met een handicap. Op het terrein, dat bijna negen hectare groot is, kunnen de deelnemers dankzij de rolstoelvriendelijke paden en de aangepaste ruiteruitrusting genieten van het buitenleven. 

De Kiwanis District Foundation van Zwitserland sponsort een jaarlijks zomerkamp van een week voor een 50-tal tieners en jongvolwassenen uit heel Europa. Op het kamp, dat elk jaar in een ander land plaatsvindt, ontwikkelen de jongeren hun vaardigheden op het vlak van leiderschap, ze oefenen hun Engels, sporten en komen in contact met andere culturen.

Het Kiwanis Fresh Air Camp biedt kinderen uit gezinnen met een laag inkomen de kans om met volle teugen te genieten van – de naam verraadt het al – de frisse buitenlucht. Het kamp is in het leven geroepen door de Kiwanis Club van Knoxville in Tennessee en laat de kinderen kennismaken met verschillende ambachten en sporten en schotelt hen drie voedzame maaltijden per dag voor.

Wil je graag nog meer voorbeelden van Kiwanis-kampen? Ga dan maar even een kijkje nemen op “Camping with the ‘K’” in de magazinearchieven van Kiwanis.


Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s