TREK DE BUITENWERELD IN

Ontdek hoe deze zes clubs met hun gemeenschapsproject naar buiten trokken.

De beste projecten en benefiets slagen er soms in de gemeenschap samen te brengen in buitenactiviteiten. Van een vliegerfestival tot loopwedstrijden over 5 kilometer … ontdek hoe deze ideeën aangepast kunnen worden aan de regels van social distancing. 

Richt je blik op de hemel
Al meer dan 70 jaar zakken gezinnen in Californië af naar het vliegerfestival van de Kiwanis Club van Ocean Beach. Het oudste vliegerfestival van de Verenigde Staten is dan ook de ideale gelegenheid om samen wat qualitytime door te brengen. Het hangt wat af van de grootte van de vlieger, maar als je vliegert, bewaar je als vanzelf voldoende afstand. 

Geniet van het moois in je eigen buurt
Wat voor mooie dingen zijn er op wandelafstand te bewonderen in jouw gemeenschap? De Kiwanis Club van Bastenaken, in België, heeft meer dan 100 “Kiwanis-poppen” verspreid over de stad en in de naburige dorpen. De 16 grote beelden, die buiten te bewonderen zijn, zijn 2,4 meter hoog en wegen 350 kilo. De 110 kleinere exemplaren hebben een plekje gekregen in winkels en zijn 40 centimeter hoog. Ze zijn bewerkt door plaatselijke artiesten en studenten uit designopleidingen en worden online te koop aangeboden en geveild. Met de opbrengst zullen stoffen Kiwanis-poppen worden gefinancierd die troost moeten bieden aan kinderen die in het ziekenhuis opgenomen zijn.

Sla een balletje 
Nog zo’n populair benefietideetje is een golftoernooi. Treed in de voetsporen van de Kiwanis Club van Greater Brandon in Florida die zijn golftoernooi voor het goede doel omvormde tot een golf-a-thon en geld inzamelt op basis van verbintenissen, waardoor het aantal onderlinge fysieke contacten afnam. 

Zo wordt lopen ook leuk
Nodig je gemeenschap uit om deel te nemen aan een virtuele of fysieke wandeling of loopwedstrijd.

De Kiwanis Club van Dunedin in Florida, bijvoorbeeld, organiseert elk jaar een Midnight Run in juni en een reeks Adventure Runs in januari. Terwijl de deelnemers over de stranden van Honeymoon Island rennen, zien ze vaak sporen van wilde dieren. 

Het Kiwanis district Duitsland organiseert dan weer “Kiwanis bewegt” (“Kiwanis Beweegt”), een virtueel sportief benefiet. De deelnemers verbinden zich ertoe te rennen, te lopen, te skaten, te fietsen of met de rolstoel te rijden, en de opbrengst gaat naar een organisatie die werkt rond jeugdzorg.

Weet je niet zo goed hoe je een wedstrijd moet organiseren? Dan heeft de Kiwanis Club van Asheville in North Carolina, die al meer dan 20 jaar met succes een loopwedstrijd over 5 kilometer in Biltmore Estate organiseert, alvast wat tips over het samenwerken met professionals die grote evenementen in goede banen leiden, en uiteraard ook nauw toezien op de naleving van de covid-19-regels van social distancing.


One comment

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s