DE AARDE ALS BRON VAN INSPIRATIE

Acht Kiwanis Clubs lieten zich inspireren door de aarde onder hun voeten om gemeenschapsprojecten te ontwikkelen en benefiets te organiseren.

De Kiwanis Club van Zielona Góra in Polen en de Kiwanis Club van Frankfurt in Duitsland sloegen de handen in elkaar en ontwikkelden samen Projekt Klima(T) dat jongeren uit beide landen leert hoe je milieuvriendelijk kunt tuinieren. Zo verzorgen de kinderen uit de basisschool van Słonem de groenten, kruiden en bloemen die ze kweken in moestuinbakken. Ze maken ook foto’s en video’s en houden een dagboek bij om te bestuderen hoe, onder andere, de uien, narcissen en rozemarijn het doen.

In oktober vorig jaar heeft de Kiwanis Club van Montego Bay de National Tree Planting Day van Jamaica luister bijgezet met de aanplant van fruit- en schaduwbomen in vier basisscholen, waarvan de leerlingen nog jarenlang zullen genieten.

De bezoekers van Wildpark Peter und Paul in Zwitserland kunnen in de aangename schaduw van de bomen die de Kiwanis Club van St. Gallen er heeft geplant genieten van de stoeiende lynxen. 

De Kiwanis Club van Mt. Laurel in New Jersey organiseert elk jaar kort voor Halloween een wedstrijd pompoenen versieren om zo geld voor studiebeurzen in te zamelen. 

In Duitsland heeft de Kiwanis Club van Achern-Ortenau een meerdaagse boomplantactie van een plaatselijke school voor beroepsonderwijs gesponsord. Een 350-tal leerlingen heeft 5000 twee jaar oude Engelse eiken geplant om een gebied te herbebossen waar een essenzwam lelijk had huisgehouden. 

Tuiniers in België kopen planten aan bij de Kiwanis Club van Bergen in Henegouwen en steunen zo de projecten waarmee de club zich op kinderen richt. Ze hebben de keuze uit liefst 117 soorten tomaten en bloemen, en een van de tomatenrassen is zelfs “La Kiwanienne” – de Kiwanis-tomaat, zeg maar –gedoopt.

De Kiwanis Giving Garden in Brookfield in Connecticut schenkt al meer dan tien jaar lang duizenden kilo’s verse groenten aan plaatselijke voedselbanken en soepkeukens. De tuin is een project waarmee de Kiwanis Club van Greater Danbury zichzelf op de kaart zet.


Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s