VIER FAVORIETE BENEFIETS

Soms is er geld nodig om kinderen te kunnen helpen. Maar hoe begin je eraan? We geven je alvast vier van onze favoriete soorten benefiets mee.

Voedsel.

Geldinzamelacties rond voedsel zijn populair, en de kans is groot dat andere organisaties in jouw gemeenschap voedselbenefiets organiseren die je kunnen inspireren. Heeft je regio een typisch streekgerecht waarrond je een festival kunt organiseren? Of wat dacht je van een virtuele voedsel- of drankproeverij, in navolging van de whiskydegustatie van de Kiwanis Club of European Professionals?

Meer inspiratie, uit alle hoeken van de wereld, om benefiets rond voedsel te organiseren vind je hier.

Tuinieren en milieu.

Bundel de krachten met een plaatselijke plantenkwekerij of boerderij en verkoop samen seizoensbloemen of -groenten. Zo verkoopt de Kiwanis Club van Bergen in de Belgische provincie Henegouwen meer dan 117 soorten bloemen en tomaten. Een van de tomatenrassen is zelfs “La Kiwanienne” (de Kiwanis-tomaat) gedoopt.

Als je het milieu graag een handje helpt en in één moeite door ook geld wilt inzamelen, kun je spullen inzamelen en die verkopen aan een plaatselijke recyclingdienst, zoals de Kiwanis Club van Georgia in de VS heeft gedaan.

Sport.

Moedig je gemeenschap aan te bewegen en tegelijkertijd geld in te zamelen voor kinderen: organiseer een sporttoernooi of een race, zoals de Kiwanis Club van Dunedin in de staat Florida in de VS. Of boks een minder bekend soort publiekstrekker in elkaar, zoals de bedraces die gesponsord worden door de Kiwanis Club van Ottawa in Canada. Veel sportieve activiteiten kunnen georganiseerd worden in grote publieke buitenruimtes, waardoor alles meteen ook covidproof kan verlopen.

Bonus: meer ideeën voor geldinzamelacties en serviceprojecten in de buitenlucht.

Eric Haban of Manitowoc and his five year old son Frank with their 1929 Ford Model A at The Kiwanis Club of Manitowoc’s 38th Annual Kiwanis Car, and Motorcycle Show in Manitowoc, Wisconsin on Sunday Aug 9, 2020. Photo by Mike Roemer

Auto’s en verzamelobjecten.

Ken je mensen met oldtimers of andere intrigerende verzamelobjecten? Organiseer een show of tentoonstelling en laat de bezoekers een klein bedrag betalen. De Kiwanis Club van Manitowoc in de staat Wisconsin in de VS is alvast een goed voorbeeld: zelfs tijdens de pandemie zijn ze erin geslaagd met de jaarlijkse autoshow hun grootste geldinzamelactie van het jaar te organiseren.


Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s