MANIEREN OM KINDEREN TE HELPEN

Je kunt je – zowel als individu als op clubniveau – op tal van manieren ten dienste stellen van de kinderen in je gemeenschap en in de wereld. Ontdek gauw wat onze favoriete ideeën zijn.

Stil hun honger. Miljoenen kinderen kampen met voedselonzekerheid. Werk samen met een school of gemeenschapsorganisatie en overleg hoe je hen het best kunt helpen. Dat kan gaan van op school rugzakjes met voedsel voor het weekend vullen over activiteiten faciliteren tot schenkingen aan een voedselbank in goede banen leiden. Dankzij een beurs van het Kiwanis Children’s Fund, kon de Kiwanis Club van Kathmandu City in Nepal de schoolmaaltijden van de allerarmsten betalen.

Scherp de leerhonger aan. Vraag het personeel van een school in jouw buurt wat de leerlingen en leerkrachten dit jaar nodig hebben. Schenk materiaal waarvan de leerlingen zich dan in alle discretie kunnen bedienen. Koop boeken om de schoolbibliotheek aan te vullen of geef elke leerling een boek waarmee ze hun eigen thuisbibliotheek kunnen beginnen. Ga na of je club een educatieve excursie of een leuke sociale activiteit mee kan sponsoren. Geef kinderen bijles in een onderwerp waarin je een expert bent, zoals geschiedenis of financiële basiskennis. De Kiwanis Club van Richmond in de staat Virginia in de VS bracht de leerlingen zelfs in contact met experten van een plaatselijke hogeschool.

Geef kinderen de kans om te spelen. Bied aan om de kinderen te leren basketballen, honkballen, schaken, noem maar op. Organiseer een knutseldag waarop de kinderen hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. Organiseer een gratis sportdag voor gezinnen. Sponsor een jeugdbowlingcompetitie. Als iemand in je club fietsen kan herstellen kun je afgedankte tweewielers een tweede leven schenken. Dat is net wat de Kiwanis Club van Fukuoka in Japan heeft gedaan voor gezinnen in Phnom Penh in Cambodja. Werk samen met lokale bestuurders om een speeltuin aan te leggen. (Begin 2022 maak je overigens kans om een Aquatix® AquaSmart™ Package splash pad te winnen, met een waarde van tot US$ 50.000, en geschonken door onze partner Landscape Structures.)

Hou hen veilig. Maak middelen vrij om aanstaande en nieuwe ouders te vergasten op een zogenaamde babyshower voor de hele gemeenschap, zoals de Kiwanis Club van Northeast Miami-Dade in de staat Florida in de VS heeft gedaan. Organiseer een drive-in waarop veiligheidsexperts autostoelen controleren. Schenk helmen, kniebeschermers en elleboogbeschermers aan jongerenorganisaties. Organiseer, net zoals de Kiwanis Club van Brantford in Ontario in Canada een “Safety Village”, waar kinderen leren hoe ze veilig kunnen omgaan met vuur en het zowel thuis als op de fiets veilig kunnen houden.


Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s