CONNECTIE IS ESSENTIEEL

Een aantal Kiwanis-clubs bedacht manieren waarop ze hun gemeenschap konden blijven helpen tijdens de pandemie, terwijl andere clubs dan weer geleerd hebben dat contact houden al net zo belangrijk was.

Terwijl de covid-19-pandemie zich als een olievlek over de hele wereld verspreidde, gingen de Kiwanis-clubs op zoek naar innovatieve manieren om de krachten te blijven bundelen, hun gemeenschap te dienen en – in bepaalde gevallen – geld in te zamelen.

In de staat North Carolina moet de Twin City Kiwanis Club het doen zonder de opbrengst van de jaarlijkse Pancake Jamboree. Daarom probeert de club nu federale middelen los te weken uit een plaatselijk herstelfonds. Ze hebben bij het gemeentebestuur van Winston-Salem $ 40.000 steun aangevraagd. Dat is zowat het bedrag dat de pannenkoekenverkoop jaarlijks opbrengt en dat verdeeld wordt onder meer dan 20 plaatselijke jongerenprogramma’s en een programma in Vietnam.

De leden hebben zich ook wel geamuseerd met de geannuleerde pannenkoekendag en organiseerden de campagne “Pancake Day 2021 is Toast”, wat zoveel betekent als ‘in 2021 draaien de pannenkoeken in de soep’. De club ging op zoek naar bijkomende donaties via zijn Facebookpagina en sprak lokale handelszaken en clubleden aan.

Andere clubs organiseerden dan weer buitenevenementen voor kinderen en bleven elkaar online ontmoeten.

De Kiwanis Club van Holland in de staat New York mocht het voorbije jaar 10 nieuwe leden verwelkomen. De leden hielden wekelijkse onlinemeetings, en stapten toen het veilig genoeg was over op een hybride model. Naast de serviceprojecten werden er ook nieuwe geldinzamelingsacties, zoals loterijen, georganiseerd.

Een club uit Pennsylvania heeft zich tijdens de pandemie bekwaamd in de organisatie van buitenevenementen voor kinderen. Clubs uit de Filipijnen gingen dan weer op bezoek bij kinderen die lijden aan bloedziekten en trokken naar afgelegen gebieden om er medische kits en voedselpakketten te verdelen.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s