Club uit Martinique zet voedsel op tafel

Toen er moeilijke tijden waren aangebroken, brachten Kiwanisleden soelaas met manden vol voedsel, recht uit het hart.

Veel gezinnen die het zo al niet breed hadden, kregen het door de pandemie nog moeilijker om voldoende voedsel op tafel te zetten. Het eiland Martinique – een Frans overzees departement in de oostelijke Caraïbische Zee – mag dan wel afgelegen zijn, het is niet immuun voor voedselonzekerheid.

De Arc-en-Ciel (regenboog) Kiwanis Club bracht redding.

De club, die deel uitmaakt van District Eastern Canada and the Caribbean, pakte op 24 oktober 2021, ter gelegenheid van Kiwanisdag, uit met “Les Paniers du Coeur Arc-en-Ciel” (de regenboogmanden uit het hart). Via dit project brengt de club 35 ontbijtmanden naar de meest behoeftige kinderen. De 24e van elke maand draagt de club ook ontbijten rond.

“We wilden de kinderen helpen om het nieuwe schooljaar goed in te zetten, en daarom hebben we hun speciale ontbijtpakketten, schoolmateriaal en een knipbeurt gegeven”, vertelt Guyléne Dunkan, voorzitter van de Arc-en-Ciel Club.

Sinds oktober 2021 heeft de club zo al meer dan 1000 ontbijtpakketten verdeeld.

“Les Paniers du Coeur Arc-en-Ciel” kan rekenen op een beurs van het Kiwanis Children’s Fund. Het project gaat niet alleen om voedselverdeling, maar werkt ook rond de bewustmaking omtrent de strijd tegen de honger en de behoefte aan een gezond, evenwichtig voedingspatroon. Om de twee maanden nemen leden van de club de tijd om samen met kinderen en hun ouders te ontbijten en educatief materiaal te verspreiden over het belang van een goede voeding.

Het project is een doeltreffende rekruteringstool voor de club en laat de mensen kennismaken met Kiwanis en de impact van de organisatie op jonge kinderen. Het bevordert ook de ledenbinding door hen te betrekken bij de dienstverlening en hun te laten zien hoe belangrijk ze zijn voor hun gemeenschap.


Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s